
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
180 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g mąki orkiszowej razowej
-
100 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 łyżeczka soli
Sos i dodatki
-
mąka orkiszowa razowa ilość do oprószenia blachy i ciasta
-
50 g szynki gotowanej w plastrach, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 - 120 g brokułu podzielonego na 1 cm różyczki
-
125 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
10 - 20 g rukoli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
315.5 kcal /
1320.9 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
40.2 g
Błonnik
6.6 g