
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
wody180 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki orkiszowej razowej200 g
-
mąki owsianej (patrz wskazówka)100 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
soli1 łyżeczka
Sos i dodatki
-
mąka orkiszowa razowa ilość do oprószenia blachy i ciasta
-
szynki gotowanej w plastrach, pokrojonej na 2 cm kawałki50 g
-
brokułu podzielonego na 1 cm różyczki100 - 120 g
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki125 g
-
cebuli60 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata250 g
-
soli¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
rukoli10 - 20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
315.5 kcal /
1320.9 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
40.2 g
Błonnik
6.6 g