
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 180 g wody
- 20 g drożdży świeżych pokruszonych
- 200 g mąki orkiszowej razowej
- 100 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
- 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 1 łyżeczka soli
Sos i dodatki
- mąka orkiszowa razowa ilość do oprószenia blachy i ciasta
- 50 g szynki gotowanej w plastrach, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 100 - 120 g brokułu podzielonego na 1 cm różyczki
- 125 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
- 60 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 10 - 20 g rukoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 315.5 kcal / 1320.9 kJ
- Białko
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Błonnik
- 6.6 g