Pizza na mąkach pełnoziarnistych

Pizza na mąkach pełnoziarnistych

4.7 442 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Ciasto
  • 180 g wody
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 200 g mąki orkiszowej razowej
  • 100 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 łyżeczka soli
Sos i dodatki
  • mąka orkiszowa razowa ilość do oprószenia blachy i ciasta
  • 50 g szynki gotowanej w plastrach, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 100 - 120 g brokułu podzielonego na 1 cm różyczki
  • 125 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 60 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 10 - 20 g rukoli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 315.5 kcal / 1320.9 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 40.2 g
Błonnik 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...