Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb dressing
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 tsp white wine vinegar
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 200 g canned Morello cherries, pitted
Duck breasts
- 4 duck breasts, skin on (approx. 800 g)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Tarragon cream sauce
- 3 egg yolks
- 50 g caster sugar
- 30 g tarragon vinegar (see Tips)
- 1 pinch ground black pepper
- 120 g pouring (whipping) cream
Assembly
- 1 bunch lettuce leaves, of choice, leaves separated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5155.8 kJ / 1227.5 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 99.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 217.9 mg
Alternatywne przepisy
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Caramelised sherry vinaigrette
25min
Béarnaise sauce
10min
Raspberry soufflés
1h 35min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45min
Coffee semifreddo
6h 30min
Ricotta fruit tart
1h 30min
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3u.
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Lemon tart
2h 15min