Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ fresh jalapeño chilli, deseeded and cut into halves
- 20 g red onion
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches ground cumin
- 2 pinches ground smoked paprika
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- 2 tsp avocado oil
- 250 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into pieces (1 cm)
- 800 - 1000 g watermelon (approx. ¼ watermelon)
- ½ avocado, flesh only, cut into cubes (1 cm)
- 2 - 3 drops Tabasco® sauce, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 209 kJ / 49.7 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 30.4 mg
Alternatywne przepisy
Garlic prawns
25 min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30 min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Sicilian prawn salad
40 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Oysters Mignonette
5min
Mussels in coconut milk
25 min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1 godz. 30 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Oysters with lime granita
5min