Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ fresh jalapeño chilli, deseeded and cut into halves
- 20 g red onion
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches ground cumin
- 2 pinches ground smoked paprika
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- 2 tsp avocado oil
- 250 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into pieces (1 cm)
- 800 - 1000 g watermelon (approx. ¼ watermelon)
- ½ avocado, flesh only, cut into cubes (1 cm)
- 2 - 3 drops Tabasco® sauce, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 209 kJ / 49.7 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 30.4 mg
Alternatywne przepisy
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Citrus margarita
10 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Tomatoes with wasabi dressing
10 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20 min
Coulibiac salmon pie
2h 40 min
Sunny gazpacho
25 Min
Middle Eastern planked salmon
1 Std. 40 Min
Cherry margarita
25 Min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Smoked salmon muffins with steamed eggs and herbed relish
1h
Scallops with pea purée
25 Min