
Urządzenia i Akcesoria
Watermelon and salmon ceviche stack
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
25 pieces
Składniki
-
fresh jalapeño chilli deseeded and cut into halves½
-
red onion20 g
-
fresh coriander leaves only4 sprigs
-
ground cumin2 pinches
-
ground smoked paprika2 pinches
-
sea salt to taste2 pinches
-
ground black pepper to taste2 pinches
-
lime juice (approx. 1 lime)20 g
-
avocado oil2 tsp
-
fresh boneless, skinless salmon fillet cut into pieces (1 cm)250 g
-
watermelon (approx. ¼ watermelon)800 - 1000 g
-
avocado flesh only, cut into cubes (1 cm)½
-
Tabasco® sauce (opcjonalnie) to serve2 - 3 drops
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
49.7 kcal /
209 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
2.8 g
Węglowodany
2.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
30.4 mg