Watermelon and salmon ceviche stack

Watermelon and salmon ceviche stack

5.0 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
25 pieces

Składniki

  • fresh jalapeño chilli deseeded and cut into halves
    ½
  • red onion
    20 g
  • fresh coriander leaves only
    4 sprigs
  • ground cumin
    2 pinches
  • ground smoked paprika
    2 pinches
  • sea salt to taste
    2 pinches
  • ground black pepper to taste
    2 pinches
  • lime juice (approx. 1 lime)
    20 g
  • avocado oil
    2 tsp
  • fresh skinless, boneless salmon fillet cut into pieces (1 cm)
    250 g
  • watermelon (approx. ¼ watermelon)
    800 - 1000 g
  • avocado flesh only, cut into cubes (1 cm)
    ½
  • Tabasco® sauce (opcjonalnie) to serve
    2 - 3 drops

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 30.4 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 209 kJ / 49.7 kcal
Tłuszcz 2.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...