Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g dry Marsala wine
- 60 g dry white wine
- 120 g white sugar
- 6 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953.2 kJ / 227 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21.2 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mousse
10min
Grand Marnier® soufflé
1h
Vanilla sauce (crème anglaise)
10min
Floating islands
40 min
Spaetzle
35 min
Cherry and almond clafoutis pudding
3 Std.
Polenta
25 min
Cheese soufflés
30 min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24j 35 menit
Crème brûlée
7h
Chocolate fondant cake
40 min