Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g dry Marsala wine
- 60 g dry white wine
- 120 g white sugar
- 6 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953.2 kJ / 227 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21.2 mg
Alternatywne przepisy
Basil sorbet (palate cleanser)
10 Min
Hollandaise sauce
15min
Chocolate mousse soufflés
55 min
Béarnaise sauce
10 Min
Hollandaise sauce
15min
Orange curry dressing
10 Min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Grand Marnier® soufflé
1h
Classic Zabaglione
15min
Raspberry soufflés
1 Std. 35 Min
Hazelnut torte
3 Std. 15 Min
Vitality truffles
25 min