Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g lupin flakes (see Tips)
- 1500 g water
- 250 g frozen broad beans
- 1 bunch asparagus, cut into pieces (3 cm)
- chilled water
- 40 g fresh baby spinach leaves
- 40 g watercress
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- ½ lemon, zested and juiced
- 1 avocado flesh only, cut into slices
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Dressing
- 30 g extra virgin olive oil
- 50 g grapeseed oil
- 1 tsp caster sugar
- ¼ tsp mustard powder (gluten free)
- 50 g white wine vinegar
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 100 g feta cheese, broken into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2175 kJ / 517.8 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 25.1 g
- Sód
- 568.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato and basil soup
30min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Sago plum pudding
28h 15min
Pineapple and Orange Glazed Ham
Brak ocen
Chocolate mousse
1h 10min
Porcini mushroom risotto
35 Min
Pearl barley risotto with asparagus
1 godz. 5 min
White zucchini and cannellini bean soup
25 min
Guacamole with mango
10 min
Pawpaw smoothie
10 min
Lamb and barley soup
50min