Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 4 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- 50 g de sauce aigre douce
- 35 g de ketchup
- 1 c. à café rase de piment d'Espelette
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 30 grosses crevettes crues, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1198 kJ / 287 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sauce crémeuse aux herbes
10min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 мин.
Sauce allégée aux herbes
10min
Sauce cocktail
10min
Sauce tartare
10min
Crevettes exotiques coco-gingembre
20 Min
Marinade miel, citron, soja, quatre-épices
15min
Tartines scandinaves
10min
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20 Min
Roulés de truite fumée au fromage à tartiner et herbes aromatiques
10min
Moules à l'escabèche
24sa
Barquettes d'endive aux miettes de crabe
20 Min