Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 4 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- 50 g de sauce aigre douce
- 35 g de ketchup
- 1 c. à café rase de piment d'Espelette
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 30 grosses crevettes crues, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1198 kJ / 287 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Brochettes de boeuf mariné au pesto, miel et bière
1h 20min
Marinade à la moutarde et au miel
5 dk
Ailerons de poulet marinés
1 Std. 30 Min
Marinade miel, citron, soja, quatre-épices
15 Min
Sauce cocktail
10min
Sauce crémeuse aux herbes
10min
Marinade pour poisson - Inspiration asiatique
5 dk
Petites brochettes de poulet asiatiques
1小时
Poulet mariné cuit sur la braise
12h
Brochettes de poulet aux épices
2 Std. 40 Min
Verrine saumon, crevette, avocat et fromage frais
10min
Sauce allégée aux herbes
10min