
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 15 g d'huile d'olive
- 110 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de farine de blé et un peu pour le saladier
La garniture
- 100 g de mozzarella à cuire, coupée en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 350 g de poulet coupé en morceaux (2 cm) ou en lanières
- 15 g de gingembre frais
- 2 c. à café de curry en poudre
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 200 g de coulis de tomates
- 150 g d'ananas frais coupé en cubes (1-2 cm)
- 2 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 339.2 kcal / 1423.8 kJ
- Białko
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 308.2 mg