Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de parmesan, en cubes (1 cm)
- 8 gousses d'ail, pelées et fendues en 2
- 30 g d'huile d'olive
- 150 g de crème liquide entière
- 500 g d'eau
- 1500 g de moules, brossées et nettoyées
- 20 g de persil frais, effeuillé
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2342 kJ / 560 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 56 g
Alternatywne przepisy
Mouclade charentaise
40 min
Moules à la bretonne
55min
Moules à la sauce tomate épicée
45 min
Moules au citron
40 min
Mouclade
1h
Turbot sauce champagne
30 min
Moules à la basquaise
55min
Moules au naturel
20 min
Moules à l'espagnole
50min
Moules au roquefort
40 min
Moules au curry
40 min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min