Brochettes de boeuf mariné au pesto, miel et bière

Brochettes de boeuf mariné au pesto, miel et bière

3.8 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

La marinade
  • 4 pétale de tomate confite
  • 35 g de pesto de basilic
  • 170 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de miel
  • 125 g de bière
Le boeuf
  • 500 g de viande de bœuf coupée en cubes (pour brochettes)
  • 125 g de bière
  • 200 g de tomates coupées en quatre ou en six
  • ½ poivron rouge coupé en morceaux
  • ½ poivron vert coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 25 g
Kalorie 868 kJ / 206 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...