Tourte aux pommes de terre et au thym

Tourte aux pommes de terre et au thym

3.3 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 parts

Składniki

La pâte
  • de beurre mou, détaillé en dés
    225 g
  • de farine de blé
    450 g
  • de sel
    1 pincée
  • œufs
    3
  • de poudre d'amande
    60 g
La garniture
  • échalotes coupées en deux
    2
  • gousse d'ail
    1
  • de crème fraîche épaisse
    300 g
  • de thym frais effeuillés
    4 brins
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de pommes de terre farineuses, spécial purée émincées en très fines tranches
    600 g
  • farine de blé pour le moule
  • jaune d'œuf
    1
  • de graines de pavot
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 932 kcal / 3892 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...