Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 1 pincée de sel
- 3 œufs
- 60 g de poudre d'amande
La garniture
- 2 échalotes, coupées en deux
- 1 gousse d'ail
- 300 g de crème fraîche épaisse
- 4 brins de thym frais, effeuillés
- du sel
- du poivre moulu
- 600 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, émincées en très fines tranches
- farine de blé, pour le moule
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3892 kJ / 932 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 59 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quenelles nature, comté et épinards
45min
Calzone
2 godz. 50 min
Croquettes de thon
1h
Croquettes de céréales au beaufort
50min
Croquettes de poisson
45min
Tourte corse aux blettes et poireaux
2 godz. 50 min
Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)
1h 45min
Cromesquis aux pois chiches et coriandre
1h 20min
Talmouses au brie
1h 5min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1 Std. 25 Min
Tourte de pommes de terre au cantal
1h 30min
Galettes de pommes de terre au sarrasin
1h