Verrines au tartare de saumon, moutarde douce et agrumes

Verrines au tartare de saumon, moutarde douce et agrumes

4.0 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 portions

Składniki

Le crumble à la moutarde douce
  • de filet de saumon frais, paré et désarêté coupé en morceaux
    200 g
  • de farine
    40 g
  • de noisettes en poudre
    40 g
  • de beurre
    40 g
  • de fleur de sel
    1 c. à café
  • de moutarde au miel douce, type Savora
    20 g
Le tartare de saumon
  • oranges non traitées de préférence (les zestes râpés et les segments)
    2
  • d'échalotes coupées en deux
    40 g
  • de coriandre fraîche
    1 branche
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de moutarde douce, type Savora
    10 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 141.3 kcal / 586.4 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 5.1 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...