
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 500 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 łyżeczki soli
-
1
łyżka tymianku, suszonego
lub 1 łyżka rozmarynu, suszonego - 1000 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- ¼ - ½ łyżeczki kurkumy, mielonej (opcjonalnie)
- 200 g mleka
- 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1120.2 kJ / 267.7 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 891.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety z jajek
1 godz.
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Kotlety ruskie
35 min
Kapuśniak z białej kapusty
40 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Spaghetti z cytrusowym pesto
35 min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1 godz. 20 min