Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g szalotki, przekrojonej na pół
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 150 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 550 g wody
- 40 g boczku, wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 100 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 100 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia kurczaka i dyni
- 350 - 400 g udek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)
- 350 - 400 g pałek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)
- pieprz czarny, mielony, do przyprawienia kurczaka i dyni
- 2 - 3 łyżeczki oregano, suszonego
- 200 g dyni, pokrojonej na kawałki
- ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego, otartego, do przyprawienia dyni
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1528 kJ / 365 kcal
- Białko
- 34.8 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1h
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 Min
Kurczak po myśliwsku
50min
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
2 Std. 45 Min
Klopsy królewieckie
2u. 10min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50min
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
50min
Kurczak w winie
1óra 50p
Knelki z piersi kurczaka
1h 20min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1h 20min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Sauté z cielęciny
1u. 25min