
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
550 g wody
-
40 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
100 g pora tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia kurczaka i dyni
-
350 - 400 g udek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)
-
350 - 400 g podudzi z kurczaka, bez skóry (2 szt.)
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia kurczaka i dyni
-
2 - 3 łyżeczki oregano, suszonego
-
200 g dyni pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego do przyprawienia dyni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
365 kcal /
1528 kJ
Białko
34.8 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
17.8 g
Błonnik
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska