
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki150 g
-
wody550 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę40 g
-
pomidorów pokrojonych w ćwiartki100 g
-
pora tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry100 g
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
liść laurowy, suszony1
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia kurczaka i dyni1 łyżeczka
-
udek z kurczaka, bez skóry (2 szt.)350 - 400 g
-
podudzi z kurczaka, bez skóry (2 szt.)350 - 400 g
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia kurczaka i dyni
-
oregano, suszonego2 - 3 łyżeczki
-
dyni pokrojonej na kawałki200 g
-
rozmarynu, suszonego do przyprawienia dyni½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
365 kcal /
1528 kJ
Białko
34.8 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
17.8 g
Błonnik
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska