
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 15 g plain flour
- 100 g onions cut in pieces
- 200 g carrots cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp Dijon mustard
- 1 tbsp fresh thyme leaves plus extra to garnish
- 500 g waxy potatoes skin on, cut in cubes (3 cm)
- 150 g water
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled - ½ - 1 tsp salt to taste
- 2 - 3 pinches freshly ground pepper to taste
- 800 g chicken breasts, skinless, boneless cut in cubes (4 cm)
- 100 g cream, min. 30% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 340 kcal / 1419 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 20 g
- Błonnik
- 2.7 g