
Urządzenia i Akcesoria
Slow-cooked Meatballs in Tomato Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)60 g
-
lean beef mince broken in pieces300 g
-
pork mince broken in pieces300 g
-
dried oregano1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
fine sea salt to taste1 - 2 tsp
-
garlic cloves halved3
-
olive oil20 g
-
brown onions cut in wedges200 g
-
red wine50 g
-
tinned chopped tomatoes800 g
-
tomato purée50 g
-
sugar5 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
506 kcal /
2120 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
699 mg