Warm Chicken Peanut Noodle Salad

Warm Chicken Peanut Noodle Salad

3.9 139 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • dried Chinese egg noodles medium (3 nests)
    140 - 150 g
  • boiling water
    1200 g
  • chicken breast fillets, skinless diced (1 cm)
    300 g
    chicken thigh meat, skinless, boneless, diced (1 cm)
  • cucumber (approx. 320 g), cut in batons (5 mm x 4 cm)
    1
  • garlic cloves
    2
  • light brown sugar
    2 tsp
  • dried chilli flakes (opcjonalnie)
    1 tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • peanut butter crunchy or smooth as desired (see tip)
    200 g
  • light soy sauce
    15 g
  • sesame oil
    10 g
  • fresh coriander leaves roughly chopped, for garnishing
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 577 kcal / 2406 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 27 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 820 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...