Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 1 garlic clove
-
2
slices bread, torn in pieces (approx. 100 g)
lub 100 g gluten-free bread, torn in pieces - 10 g fresh parsley, (approx. 1 small handful)
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
Béchamel Sauce
-
40
g butter, cut in pieces
lub 40 g olive oil - 40 g plain flour
- ¼ - ½ tsp salt
- ½ tsp ground nutmeg
- 500 g milk
Vegetables
- 500 g water, for steaming
- 150 - 300 g cauliflower florets, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 - 300 g broccoli florets, cut in pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1027 kJ / 245 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Parmentier
1 godz. 10 min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25min
Mushroom pie
1 godz. 30 min
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Béchamel Sauce
15 min
Cauliflower Cheese
50 min
Salmon and Courgette en Croute
1 godz.
Pumpkin, Feta and Caramelised Onion Tart
1 godz. 10 min
Root Vegetable Gratin
1 godz.
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Vegetable Tart
1h 15min