Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 1 garlic clove
-
2
slices bread, torn in pieces (approx. 100 g)
lub 100 g gluten-free bread, torn in pieces (approx. 100 g) - 10 g fresh parsley, (approx. 1 small handful)
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (3 cm)
Béchamel Sauce
-
40
g butter, cut in pieces
lub 40 g olive oil, cut in pieces - 40 g plain flour
- 1 pinch salt
- ½ tsp ground nutmeg
- 500 g milk
Vegetables
- 500 g water, for steaming
- 150 - 300 g cauliflower florets, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 - 300 g broccoli florets, cut in pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1027 kJ / 245 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
Alternatywne przepisy
Cauliflower Mac and Cheese
1h 40min
Tuna Fishcakes
1 godz. 15 min
Meatloaf
1h 30min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1 godz. 15 min
Lamb and Leek Pie
2 godz.
Meat Loaf
1 godz. 20 min
Cauliflower Cheese
50min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35min
Courgettes with Corn
25min
Pea and Courgette Tarts
1 godz.
Honey Glazed Carrots
30 min
Rice Salad with Eggs and Tuna
1 godz.