Calamari ripieni con contorno di zucca sottovuoto

Calamari ripieni con contorno di zucca sottovuoto

3.9 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Calamari ripieni sottovuoto
  • 8 calamari di media misura (100 g l'uno circa)
  • 30 g di scalogno
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 3 pizzichi di sale
  • 3 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 100 g di pane raffermo a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 1 cucchiaio raso di capperi sotto sale dissalati
  • 30 g di olive taggiasche denocciolate
  • 2500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
Contorno di zucca
  • 500 g di acqua
  • 400 g di polpa di zucca a dadini (1 cm)
  • 30 g di burro
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 342.7 mg
Białko 34.3 g
Kalorie 1800.3 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 27.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...