Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 300 g de mejillones frescos limpios
- 400 - 450 g de cardo congelado
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 60 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de pimentón
- 50 g de vino blanco
- 300 g de arroz de grano redondo
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 1 pellizco de colorante amarillo (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 9.55 g
- Węglowodany
- 41.89 g
- Tłuszcz
- 11.53 g
- Błonnik
- 2.62 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alubias con bacalao
30min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50min
Borrajas con gambas
40min
Arroz con cebolla y bacalao para dos
35 Min
Cocido montañés
14sa 20 dk
Bacalao con berza y garbanzos
50min
Lentejas con setas y morcilla
3h
Porrusalda con bacalao
40min
Coliflor con bechamel
55min
Porrusalda con calabaza
50min
Endibias gratinadas
40min
Risotto de guisantes y jamón
30min