Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de almejas frescas
- 30 g de sal
- 300 g de agua
- 6 lomos de corvina (aprox. 100-150 g c/u)
- 300 g de caldo de pescado
- 1 diente de ajo
- 400 g de puerro en rodajas de 2 cm
- aceite para pincelar
- 20 g de almendra molida
- 100 g de mantequilla en trozos y 10 g más para la sartén
- 40 g de vino blanco
- 1 cucharadita de vinagre de jerez
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 - 2 cucharadas de almendra laminada tostada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1288 kJ / 308 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 636 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 min
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Dorada al orio con calabacines rellenos de champiñones y frutos secos
1h
Rape en salsa de puerros al azafrán
40 min
Merluza al cava
1h
Dorada con salsa Bercy
35 min
Corvina con ratatouille
45 min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40 min
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35 min
Picantones con guiso de verduras, setas de temporada y pera
1h
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Merluza rellena con ajada de gambas
40 min