Corvina al vapor con almejas y salsa de almendra

Corvina al vapor con almejas y salsa de almendra

4.3 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • de almejas frescas
    300 g
  • de sal
    30 g
  • de agua
    300 g
  • de corvina (aprox. 100-150 g c/u)
    6 lomos
  • de caldo de pescado
    300 g
  • diente de ajo
    1
  • de puerro en rodajas de 2 cm
    400 g
  • aceite para pincelar
  • de almendra molida
    20 g
  • de mantequilla en trozos y 10 g más para la sartén
    100 g
  • de vino blanco
    40 g
  • de vinagre de jerez
    1 cucharadita
  • de pimienta molida
    1 pellizco
  • de nuez moscada molida
    1 pellizco
  • de almendra laminada tostada
    1 - 2 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 308 kcal / 1288 kJ
Białko 32.4 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 2.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 636 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...