Pechugas de pollo con salsa de avellanas y chocolate

Pechugas de pollo con salsa de avellanas y chocolate

2.6 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 50 g de aceite de oliva (y un poco más para dorar las pechugas)
  • 4 pechugas de pollo (aprox. 1000-1200 g)
  • 250 g de cebolla en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 40 g de avellanas tostadas (y un poco más para espolvorear)
  • 40 g de chocolate negro (85% de cacao)
  • 200 g de nata
  • 2 pellizcos de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 raciones

Białko 42.4 g
Kalorie 1526.3 kJ / 360.1 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...