
Wersje kompatybilne
Chicken, Aubergine, Spinach and Lentil Curry, Quick Flatbreads, Frozen Fruit Sorbet
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparation Before Demo
- 320 - 350 g aubergines diced (1 cm) (1-2 aubergines)
- 400 g chicken breasts halved horizontally then sliced (0.5 cm)
- 200 g sugar snap peas (opcjonalnie)
Quick Flatbreads
- 350 g bread flour plus extra for dusting
- 250 g plain yoghurt
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp granulated sugar
Frozen Fruit Sorbet
- 50 g sugar adjust to taste
-
500
g frozen fruit (e.g. banana and strawberry mix)
lub fresh fruit cut in pieces then frozen in a single layer (see tip) - 2 tsp lemon juice (opcjonalnie)
- 1 egg white from medium or large egg (opcjonalnie)
Aubergine, Spinach and Lentil Curry
- 120 g onions quartered (1 onion)
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 fresh green chilli halved (with seeds)
- 15 g olive oil
- 150 g red split lentils rinsed
- 15 g tomato purée
- 300 g water
- 3 tsp garam masala
- ½ tsp fine sea salt
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 350 g cherry tomatoes halved
- 400 g coconut milk
- 150 g fresh spinach leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 657 kcal / 2747 kJ
- Białko
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Węglowodany
- 83.7 g