Tartelettes meringuées à l'orange

Tartelettes meringuées à l'orange

4.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

La pâte brisée sucrée
  • de sucre glace maison
    100 g
  • de beurre doux coupé en morceaux et un peu pour les moules
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    370 g
  • œuf
    1
  • de sucre vanillé maison
    1 c. à café
La crème à l'orange
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • de jus d'orange
    135 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    35 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • œufs
    4
  • de fécule de maïs
    15 g
  • de beurre doux
    40 g
La meringue italienne
  • de blancs d'œufs
    60 g
  • d'eau
    20 g
  • de sucre en poudre
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 605 kcal / 2532 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 31.5 g
Węglowodany 67.9 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...