Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café rase de sucre en poudre
- 30 g de beurre demi-sel
- 60 g de farine de blé
- 2 œufs
- 3 c. à soupe de pralin maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2 godz. 30 min
Tarte aux fraises et lemon curd
1 Std.
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2 godz. 15 min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25min
Guimauves à la fraise
3 godz. 35 min
Saint-honoré au citron
2h 25 min
Macarons au café
24h
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4h 15 min
Œuf cocotte aux asperges en brioche
4h
Meringues à aromatiser
3 Std. 30 Min
Meringue classique
3h 25min
Mille-feuille à partager
1h 45min