Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 25 g di burro
- 320 g di riso Carnaroli
- 100 g di vino bianco
- 650 g di acqua
- 5 g di sale
- 160 g di fragole, pulite e in 8 parti
- 20 g di cioccolato fondente grattugiato
- 8 foglioline di menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Risotto timo e toma
35min
Risotto al Barolo
30 min
Risotto alle more
40 min
Risotto fragole e pesto di rose
40 min
Risotto champagne e melagrana
50min
Risotto melone e speck
40 min
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 min
Risotto alla birra
35min