![Mousse de chèvre, compotée de fraises Mousse de chèvre, compotée de fraises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/165E62AF-3E47-4B4A-8781-AFE7DA51EBD5/Derivates/0F9E12AB-489B-49EB-9571-38456A91E4B9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse de chèvre
- 120 g de mascarpone
- 150 g de crème liquide entière
- 50 g de sucre en poudre
- 180 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
La compotée de fraises
- 400 g de fraises, et quelques-unes pour la finition
- 45 g de sucre en poudre
- ½ citron jaune non traité, zeste et jus
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1744 kJ / 417 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat magique
15 min
Tarte au citron destructurée
20 min
Chutney de pomme, foie gras en croûte de pain d'épices
45 dk
Crumble au foie gras
1h 10 min.
Crémeux de petit pois et crumble de parmesan
1h 20min
Mignardises à la mousse de fruit
7h 45 min
Bouchées de pannacotta de saumon sur biscuits aux graines d'anis
4sa 45 dk
Pannacotta au blé noir
2sa 30 dk
Bavarois cerise-pistache
6sa 30 dk
Mousse à l'avocat
15 min
Tarte au citron destructurée
20 min
Cheesecakes en verrine
3óra 5p