![Mousse aux nectarines Mousse aux nectarines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1407E314-D642-43B9-A8AA-C5253D79D1FC/Derivates/e390a656-0231-44f2-b733-4c4cad60d6b2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 8 nectarines jaunes, épluchées et dénoyautées
- 30 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 1 c. à soupe d'amandes effilées, préalablement torréfiées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse à l'abricot
2 Std.
Tarte au citron destructurée
20min
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2sa 30 dk
Soufflé glacé au Grand Marnier®
3ωρ. 15 λεπτ.
Fraîcheur de nectarine
25 dk
Tiramisu aux cerises
2 godz. 15 min
Pêches pochées, framboises, amandes
45min
Mousse à l'abricot
3 Std. 30 Min
Fraîcheur de nectarine en verrines
25 dk
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13 Std. 30 Min
Mousse citron vert-basilic
2sa 30 dk
Mousse de fraise
4hod. 15min