Mousse aux nectarines

Mousse aux nectarines

4.3 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 8 nectarines jaunes, épluchées et dénoyautées
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 blanc d'œuf
  • 60 g de sucre glace maison
  • 120 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 1 c. à soupe d'amandes effilées préalablement torréfiées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2.8 g
Kalorie 917 kJ / 219 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 35.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...