Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 8 nectarines jaunes, épluchées et dénoyautées
- 30 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 1 c. à soupe d'amandes effilées, préalablement torréfiées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne chocolat, crème vanille et framboises
3sa
Menu express - Mousse de fraises au mascarpone
25 min
Crème brûlée à la fraise
3h 10min
Mousse à l'abricot
2j
Mousse citron vert-basilic
2j 30 menit
Mousse de fraises et framboises
20 min
Mousse framboise-noix de coco
2h 15 min
Mousse légère fraise-groseille
2h 15 min
Mousse de fraise
4h 15 min
Mousse de kiwi
2h 15 min
Mousses de framboises
1 Std. 15 Min
Mousse aux pommes
40 min