Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de semoule de blé dur très fine
- 1 bouquet de basilic frais, équeuté
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- farine de blé, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1098 kJ / 260 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Baguette tradition et baguette épi
5óra 15p
La socca
40 min
Pain ciabatta
3 godz. 45 min
Cappelletti au chèvre, crémeux de roquette - Nicolas Gautier
3h 15min
Focaccia aux olives
3h
Polenta aux olives
45 min
Focaccias aux herbes
3 godz. 45 min
Pâtes fraîches
1h
Sauce rouille
10min
Petits pains "chiens"
3h
Gnocchis
45 min
Panisses
30 min