![Fruits déguisés Fruits déguisés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BDF3FDF-FEFE-4761-B6EB-ABA216A855AE/Derivates/8acdb53e-2e84-44bb-bd75-f1c5302285e8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte d’amandes
- 150 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace maison
- 1 blanc d'œuf
- 2 gouttes d'arôme d'amande amère
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire, de la couleur de votre choix
- 150 g de cerneaux de noix
Le caramel
- 50 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 5 gouttes de vinaigre d'alcool
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 673.2 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau noix-café à la vapeur
1 Std. 15 Min
Mendiants au chocolat
30 Min
Sucre vanillé
72 godz.
Pâte feuilletée express
2 Std.
Décors en pâte d'amande
35 min
Sucre citron-cardamome
2 Std.
Fougasse (Découverte)
1 Std.
Minipanettoni
2 Std. 30 Min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17h
Amaretti aux abricots
30 Min
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min
Mendiants au chocolat noir et fruits secs
2h 25 min