Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte d’amandes
- 150 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace maison
- 1 blanc d'œuf
- 2 gouttes d'arôme d'amande amère
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire, de la couleur de votre choix
- 150 g de cerneaux de noix
Le caramel
- 50 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 5 gouttes de vinaigre d'alcool
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 673.2 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3h 30min
Mendiants au chocolat noir et fruits secs
2h 25min
Calissons d'Aix
24h
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12 Std. 30 Min
Truffes au thé de Noël
3h 25min
Nougats noirs
3h
Mendiants au chocolat
30 min
Oreillettes au citron et à l'orange
1 godz. 30 min
Pavés chocolat et mendiants
20 min
Minipanettoni
2h 30min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h