Wersje kompatybilne
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli jam
- 400 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (approx. 3 cm)
- 3 tsp dried chilli flakes
- 200 g white sugar
- 100 g apple cider vinegar
- 80 g water
Avocado cream
- 1 avocado, flesh only
- 50 g sour cream
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
Sweetcorn fritters
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh chives
- 70 g chickpea (besan) flour
- 30 g gluten free cornflour
- 2 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- ½ tsp paprika
- ½ tsp salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 eggs, separated
- 120 g water
- 400 g canned corn kernels, drained (approx. 250 g after draining)
- 200 g feta cheese, cut into pieces (approx. 5 mm)
- olive oil, for frying
- watercress, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3322.7 kJ / 791.1 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 78.6 g
- Tłuszcz
- 42.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 1199.2 mg
Alternatywne przepisy
Caramel feijoa upside down cake
1h 10min
Peanut and soba noodle slaw
20min
ANZAC biscuits
40min
Coleslaw
10min
Basil pesto
10min
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
25min
Salami, pea and corn fritters
40min
Sweetcorn and black rice salad
1 godz.
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1 godz. 15 min
Miso coleslaw
20min
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Afghan biscuits
25min