Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into thin slices
- 20 g olive oil
- 20 g dark brown sugar
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g raw beetroots, peeled and cut into quarters (see Tips)
- 1 green apple, peeled cored and cut into quarters (see Tips)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 20 g currants
- 40 g apple cider vinegar (see Tips)
- ½ tsp ground allspice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 151.5 kJ / 36.1 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 46.8 mg
Alternatywne przepisy
Tomato relish
2 Std. 10 Min
Red onion relish
50 min
Hot cross buns
1 Std. 40 Min
Quince paste
4h 10min
Tomato ketchup
1h 10 min
Coleslaw
10min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Vegetable stock paste
30 min
Caramelised red onion chutney
24 godz.
Lemon or lime butter
15min
Citrus marmalade
2h 20 min
Mint sauce
5min