Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 red onion (approx. 150 g), cut into thin slices
- 20 g olive oil
- 20 g dark brown sugar
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g raw beetroots, peeled and cut into quarters (see Tips)
- 1 green apple, peeled cored and cut into quarters (see Tips)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 20 g currants
- 40 g apple cider vinegar (see Tips)
- ½ tsp ground allspice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 151.5 kJ / 36.1 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 46.8 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 min
Hommus dip
5 min
Plum paste
1h
Tomato ketchup
1hod. 10min
Coleslaw
10min
Vegetable stock paste
30 min
Red onion relish
50min
Hot cross buns
1h 40min
Tomato relish
2h 10min
Chunky basil pesto dip
10min
Quince paste
4 Std. 10 Min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 min