Wersje kompatybilne
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate bean cake
- 120 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tbsp water or coffee
- 5 eggs
- 1 tbsp vanilla bean paste
- 180 g coconut sugar
- 70 g cocoa powder
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp salt
Coconut butter cream frosting
- 200 g coconut sugar
- 20 g milk
- 80 g butter
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 ½ tbsp cocoa powder
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1356.7 kJ / 323 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 402.7 mg
Alternatywne przepisy
Blueberry crumble slice
1h 15min
Zucchini banana loaf
1 godz. 45 min
Caramel almond cashew slice (Post-natal)
2h 30min
Carrot poppy seed muffins
1h 15min
Blueberry blondies
55 min
Chocolate mud muffins (gut health)
40 min
Chocolate spelt biscuits
5h 10min
Chocolate sweet potato slice
1h 15min
Apple cinnamon muffins
40 min
Wheat, nut and dairy free muesli slice
1 godz. 45 min
Banana, walnut and date loaf
55 min
Basic berry muffins
40 min