Wersje kompatybilne
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate bean cake
- 120 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tbsp water or coffee
- 5 eggs
- 1 tbsp vanilla bean paste
- 180 g coconut sugar
- 70 g cocoa powder
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp salt
Coconut butter cream frosting
- 200 g coconut sugar
- 20 g milk
- 80 g butter
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 ½ tbsp cocoa powder
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1356.7 kJ / 323 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 402.7 mg
Alternatywne przepisy
Peanut butter brownie bliss balls (Post-natal)
1h 10min
Coffee date muffins
35min
Peanut butter choc chip slice
1h 15min
Sugar-free salted peanut butter fudge
2 Std. 10 Min
Health by chocolate torte
45min
Black bean brownies (Toddlers and beyond)
25 Std. 20 Min
Apple cinnamon muffins
40min
Chocolate sweet potato slice
1h 15min
Gluten free chocolate brownie
45min
Raw lamington slice
1h
Banana, walnut and date loaf
55 Min
Caramel macadamia slice
45min