Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting

Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting

4.6 131 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 slices

Składniki

Chocolate bean cake
  • butter cut into pieces, plus extra for greasing
    120 g
  • canned kidney beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • water or coffee
    1 tbsp
  • eggs
    5
  • vanilla bean paste
    1 tbsp
  • coconut sugar
    180 g
  • cocoa powder
    70 g
  • baking powder
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
Coconut butter cream frosting
  • coconut sugar
    200 g
  • milk
    20 g
  • butter
    80 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • cocoa powder
    1 ½ tbsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 323 kcal / 1356.7 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 37.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 402.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...