![Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy) Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/680c9aa2c81ea289e6562ff07e672b5e/Derivates/56fea5dd549623b92fac1802241517a91adc54cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ red onion
- 30 g fresh parsley, leaves only (approx.½ a bunch )
- 4 garlic cloves
- 500 g beef mince
- 75 g roasted pine nuts
- 100 g dried currants
- 35 g kecap manis
- 100 g panko breadcrumbs
- 2 eggs
- 1 tbsp paprika
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 - 2 tsp sea salt, to taste
- ½ - 1 tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 442.8 kJ / 105.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 216.5 mg
Alternatywne przepisy
Braised Lamb Shanks
3 godz. 35 min
Cottage pie
1 Std. 30 Min
Chicken and risoni bake
1 Std. 15 Min
Apricot Chicken
35 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 Min
Chicken meatballs with coconut rice
35 Min
Beef stew with gnocchi
3h 15min
Low carb gluten free lamb lasagne
1 Std. 40 Min
Chunky bolognese
50 Min
Low waste chicken lasagne
1 Std. 30 Min
Traditional sausage rolls
50 Min