Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)

Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)

4.7 82 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
25 pieces

Składniki

  • red onion
    ½
  • fresh parsley leaves only (approx.½ a bunch )
    30 g
  • garlic cloves
    4
  • beef mince broken into pieces
    500 g
  • roasted pine nuts
    75 g
  • eggs
    2
  • dried currants
    100 g
  • kecap manis
    35 g
  • paprika
    1 tbsp
  • dried chilli flakes
    2 tsp
  • panko breadcrumbs
    100 g
  • sea salt to taste
    1 - 2 tsp
  • ground black pepper to taste
    ½ - 1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 216.5 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 442.8 kJ / 105.8 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...