Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
TM6 TM5 TM31

Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)

4.7 ( 68 ocen )

Składniki

  • ½ red onion
  • 30 g fresh parsley leaves only (approx.½ a bunch )
  • 4 garlic cloves
  • 500 g beef mince broken into pieces
  • 75 g roasted pine nuts
  • 2 eggs
  • 100 g dried currants
  • 35 g kecap manis
  • 1 tbsp paprika
  • 2 tsp dried chilli flakes
  • 100 g panko breadcrumbs
  • 1 - 2 tsp sea salt to taste
  • ½ - 1 tsp ground black pepper to taste

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
105.8 kcal / 442.8 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
7.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
216.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy