Bacon, cheese and tomato chutney muffin

4.8 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 pieces

Składniki

  • zucchini cut into pieces (4 cm)
    100 g
  • cheddar cheese cut into pieces (2 cm)
    120 g
  • streaky bacon cut into pieces
    100 g
  • onion peeled, cut into quarters
    100 g
  • unsalted butter room temperature, cut into pieces (2 cm), plus extra to serve
    125 g
  • milk
    125 g
  • natural yoghurt
    180 g
  • egg
    1
  • self-raising flour
    300 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground paprika
    1 tsp
  • dried parsley
    1 tsp
  • mustard powder
    2 tsp
  • tomato chutney plus extra to serve(see Tips)
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 953.5 mg
Białko 16 g
Kalorie 2197.7 kJ / 525.3 kcal
Tłuszcz 31.4 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 17.7 g
Węglowodany 45.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...