Minibouchées aux saint-jacques et safran

Minibouchées aux saint-jacques et safran

3.4 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • 80 g de comté coupé en morceaux
  • 15 g de beurre pour les moules
  • 3 œufs
  • 180 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 120 g d'huile d'olive
  • 100 g de lait tiédi
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 dose de safran en poudre
  • 12 noix de saint-jacques sans corail, coupées en deux
    24 noix de pétoncle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 1314 kJ / 314 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...