
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de comté coupé en morceaux
- 15 g de beurre pour les moules
- 3 œufs
- 180 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 120 g d'huile d'olive
- 100 g de lait tiédi
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 dose de safran en poudre
-
12
noix de saint-jacques sans corail, coupées en deux
lub 24 noix de pétoncle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 314 kcal / 1314 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 17 g