Wersje kompatybilne
Plaited loaves with crumble topping baked in a cast iron pot
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble topping
- 30 g plain flour
- 20 g sugar
- 25 g unsalted butter, cut into pieces
Dough
- 2 eggs, 1 beaten
- 2 egg yolks
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to serve
- 50 g sugar
- 1 tsp vanilla sugar (see Tip)
- 2 tsp dried instant yeast
- 150 g milk
- 500 g plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- oil, to grease
- jam, of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 899.5 kJ / 215 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 131.9 mg
Alternatywne przepisy
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
1h 15 min
Lemon Garlic White Rice
35 Min
Pico De Gallo
15min
Sri Lankan spicy sauce
2h 30 min
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
45min
Vegan Danish Pastries
1h 15 min
Potato pancakes
45min
Vanilla Ground Coffee Blend
5 min
Mini Classic Polish "torts"
2h 30 min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 Std. 40 Min
Artisan potato bread
2h 5min
Pizza sauce
30min