Plaited loaves with crumble topping baked in a cast iron pot

Plaited loaves with crumble topping baked in a cast iron pot

4.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 slices

Składniki

Crumble topping
  • plain flour
    30 g
  • sugar
    20 g
  • unsalted butter cut into pieces
    25 g
Dough
  • eggs 1 beaten
    2
  • egg yolks
    2
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra to serve
    100 g
  • sugar
    50 g
  • vanilla sugar (see Tip)
    1 tsp
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • milk
    150 g
  • plain flour plus extra to dust
    500 g
  • sea salt
    1 tsp
  • oil to grease
  • jam of choice, to serve

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 215 kcal / 899.5 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 30.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 131.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...