Wersje kompatybilne
Plaited loaves with crumble topping baked in a cast iron pot
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble topping
- 30 g plain flour
- 20 g sugar
- 25 g unsalted butter, cut into pieces
Dough
- 2 eggs, 1 beaten
- 2 egg yolks
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to serve
- 50 g sugar
- 1 tsp vanilla sugar (see Tip)
- 2 tsp dried instant yeast
- 150 g milk
- 500 g plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- oil, to grease
- jam, of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 899.5 kJ / 215 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 131.9 mg
Alternatywne przepisy
Dark chocolate cookies with cream cheese filling
2 Std. 30 Min
Pull-Apart Dinner Rolls
2h 15min
Butter Buns with Lobster Seafood Salad
2h 20min
Mushroom cappuccino
25min
Fast and Super Easy Noodles
15min
Citrus dust
4 Std. 10 Min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1sa 10 dk
Sauerkraut (Thermomix®️ Cutter)
Keine Bewertungen
Chicken breast with mushroom sauce and potatoes
1sa
Hazelnut banana bread
1 Std. 15 Min
Cherry and peach loaf
1 godz. 55 min
Dutch baby pancake with fruit and yoghurt
35 Min