
Urządzenia i Akcesoria
Plaited loaves with crumble topping baked in a cast iron pot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 slices
Składniki
Crumble topping
-
plain flour30 g
-
sugar20 g
-
unsalted butter cut into pieces25 g
Dough
-
eggs 1 beaten2
-
egg yolks2
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to serve100 g
-
sugar50 g
-
vanilla sugar (see Tip)1 tsp
-
dried instant yeast2 tsp
-
milk150 g
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
sea salt1 tsp
-
oil to grease
-
jam of choice, to serve
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
215 kcal /
899.5 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
131.9 mg