Steamed asparagus with caper crumbs

Steamed asparagus with caper crumbs

4.5 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • day old sourdough bread torn into pieces
    60 g
  • lemon zest only, no white pith, peeled into strips (1 x 4 cm)
    1
  • salted capers rinsed and drained
    1 tbsp
  • raw almonds
    40 g
  • sweet paprika
    1 tsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh mint leaves only
    2 sprigs
  • fresh ground black pepper
    ½ tsp
  • unsalted butter
    1 tbsp
  • olive oil plus extra for garnishing
    1 tbsp
  • water plus extra for cooling
    500 g
  • asparagus woody ends trimmed
    2 bunches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 142.5 kcal / 598.8 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 5.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 62.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...