Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g day old sourdough bread, torn into pieces
- 1 lemon, zest only, no white pith, peeled into strips (1 x 4 cm)
- 1 tbsp salted capers, rinsed and drained
- 40 g raw almonds
- 1 tsp sweet paprika
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- ½ tsp fresh ground black pepper
- 1 tbsp unsalted butter
- 1 tbsp olive oil, plus extra for garnishing
- 500 g water, plus extra for cooling
- 2 bunches asparagus, woody ends trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 598.8 kJ / 142.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 62.7 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Chinese greens
30min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1h 30 min
Globe artichokes with lemon garlic butter
1h
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Garlic mushrooms
25 min
Eggplant involtini with risotto
1 godz. 55 min
Steamed greens with lemon feta
20min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Steamed corn with chipotle mayonnaise and coriander salsa
45min
Brussels sprouts with lime crumb
20min
Lime and chilli corn
40 Min