Braised cabbage and leek with steamed salmon

Braised cabbage and leek with steamed salmon

4.7 75 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • water
    500 g
  • leek cut into thin slices, white part only
    100 g
  • Savoy cabbage cut into thin slices (approx. 300 g)
    ½
  • fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 110 g each)
    4
  • salt plus an extra 1-2 pinches to season
    ¼ tsp
  • ground black pepper plus an extra 1-2 pinches to season
    ¼ tsp
  • lemon plus extra slices to garnish
    4 slices
  • garlic cloves
    3
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • lean bacon cut into pieces (1 cm)
    80 g
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • nutmeg
    1 - 2 pinches
  • fresh dill to garnish (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 631 mg
Białko 29.5 g
Kalorie 1825.6 kJ / 434.7 kcal
Tłuszcz 32.7 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...