![Tourteau fromager Tourteau fromager](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18d5c9ff-bd97-45c9-9e8d-9c7881e1c6a2/Derivates/4efc9933-d8c4-4201-bd66-43f716d8af29.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g d'eau
- 250 g de fromage de chèvre frais
- 170 g de sucre en poudre
- 50 g de lait
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 10 g de cognac
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1628 kJ / 388.4 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastis landais
2h 30min
Gâteau de semoule
2h 45min
Mouclade
1 Std.
Kouign-amann
2 Std. 15 Min
Gâche vendéenne
3 Std. 20 Min
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
Pithiviers
2h
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12sa
Kardemummabullar
5h
Scones salés à l'orange et au magret fumé
40 Min
Gâteau nantais
1 Std.
Julekake (brioche norvégienne)
2 godz. 50 min