Wersje kompatybilne
Crème brûlée au champagne et biscuits roses de Reims
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de champagne
- 4 jaunes d'œufs
- 8 biscuits roses de Reims (mini)
- 3 c. à soupe de sucre roux
- 2 gouttes de colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2240 kJ / 537.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake au saumon
4h
Soufflé glacé comme un Irish coffee
3h 45min
Entrée : huîtres en écume de lard
55 min
Blanc-manger aux fruits de la Passion
2h 30min
Mijoté de lotte aux épices
50 min
Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises
4 godz. 40 min
Bouchées aux saint-jacques
25 min
Petits moelleux chocolat-beurre salé
1h
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45 min
Mille-feuille de tuiles aux noisettes
2h
Mousse au chocolat croustillante
2h
Velouté de cèpe et châtaigne
35 min