Wersje kompatybilne
Crème brûlée au champagne et biscuits roses de Reims
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de champagne
- 4 jaunes d'œufs
- 8 biscuits roses de Reims (mini)
- 3 c. à soupe de sucre roux
- 2 gouttes de colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2240 kJ / 537.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Les palets roses de Jeanne
1sa 15 dk
Zéphyrs fraise-lavande
12h 30min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Sauce béarnaise
40min
Crème brûlée à la compote de nectarine
2 Std. 20 Min
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Petits pains au lait au caramel
4sa
Crème fraise rhubarbe
1h 30min
Cookies cœur bonbon au caramel
30 dk
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12h 20 min
Moelleux au mascarpone et caramel
35min
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min