Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 140 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 500 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 8 jaunes d'œufs
- 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 336 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au chocolat
1 Std.
Crème d'amande aux raisins
1 Std. 40 Min
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6h 30min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
Mousse aux griottes
2 Std. 30 Min
Crème à la pistache (sans lactose et sans gluten)
12 Std. 15 Min
Crème au lait de coco
15 Min
Crème brûlée à la violette
2 Std. 15 Min
Œufs au lait au caramel
55min
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Crème renversée au café
2 Std.
Crème onctueuse caramel-café
1 Std. 45 Min