Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 4 uova
- 1 cucchiaio di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 cuori di carciofo a pezzi, precedentemente ammollati in acqua e limone
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi trifolati
30 min
Carciofi all'aceto light
45 min
Frittata con cimette di cavolfiore e cozze
45 min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 min
Torta salata di cardi e funghi secchi
1h 55min
Pollo al limone
50 min
Frittata di asparagi e frutta secca
1h
Zuppa di funghi e pescatrice
45 min
Gallinella al pepe rosa in crema di broccoli
40 min
Baccalà al forno con broccoli
1h 30min
Polpettone di carne ripieno di asparagi
1h 10 min
Lattughe ripiene
1h 10 min