Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 4 uova
- 1 cucchiaio di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 cuori di carciofo a pezzi, precedentemente ammollati in acqua e limone
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene light
1h
Bocconcini di pollo al cartoccio con verdure
50 min.
Scarpaccia
1h
Carciofi all'aceto light
45 min
Carciofi alla romana
50 min.
Brodetto di Porto Recanati
55 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Zucchine tonde ripiene con porri e uvetta
1 godz. 30 min
Frittata di asparagi selvatici
55 Min
Carciofi romani gratinati
45 min
Frittata con carciofi e piselli (senza uova)
1 Std. 20 Min
Petto di pollo con crema di zucchine
40 Min