Espaguetis con almejas, setas y alcachofas

Espaguetis con almejas, setas y alcachofas

4.1 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 raciones

Składniki

  • 10 - 12 ramitas de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
  • 600 g de agua
  • 2 cucharadita de sal
  • 3 alcachofas frescas cortadas en cuartos
  • 500 g de almejas frescas (puestas a remojo en agua con sal durante 20-30 minutos)
  • 2 dientes de ajo
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • 300 g de setas frescas
    300 g de setas congeladas, (previamente descongeladas y escurridas)
  • 300 g de espaguetis

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 249 kcal / 1039 kJ
Białko 10.85 g
Tłuszcz 6.35 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6.25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...