Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 12 ramitas de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
- 600 g de agua
- 2 cucharadita de sal
- 3 alcachofas frescas cortadas en cuartos
- 500 g de almejas frescas (puestas a remojo en agua con sal durante 20-30 minutos)
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
-
300
g de setas frescas
lub 300 g de setas congeladas (previamente descongeladas y escurridas) - 300 g de espaguetis
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1039 kJ / 249 kcal
- Białko
- 10.85 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 6.35 g
- Błonnik
- 6.25 g
Alternatywne przepisy
Espaguetis con mejillones y chirlas
1h
Espaguetis con setas, alcachofas y carabineros
1h
Espaguetis al pesto con aroma de cítricos
35min
El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)
3 Std.
Sardinas a la sal
40min
Rollos de sardina al horno
30min
Sardinas en papillote
25min
Mejillones al limón
30min
Fideuá de mariscos
45min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10min
Paella
1h 10min
Arroz con bogavante
1h