![Arroz con marisco y cerveza Arroz con marisco y cerveza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7c18daca1370a533c04a6dc53a3bd2c2/Derivates/50344951e24aeee97ca6195516c36c39e21d4092.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet de marisco
- 250 g de gambas arroceras crudas
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de agua
- 1000 g de mejillones frescos limpios
Arroz con marisco
- 70 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 80 g de tomate triturado en conserva
- 100 g de aceite de oliva
- 250 g de calamares frescos limpios, en trozos
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de arroz de grano redondo
- 200 g de cerveza
- 1 - 2 pellizcos de pimienta de Cayena molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 558 kJ / 133 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 265.5 mg
Alternatywne przepisy
Arroz al estilo de Alicante (Comunidad Valenciana)
1 godz. 20 min
Arroz caldoso
1 Std. 15 Min
Arroz meloso con codornices
1 godz. 10 min
Fideuá de carrilleras y langostinos
1 Std. 15 Min
Sopa de pescado
55 min
Arroz caldoso para dos
1 godz. 10 min
Lubina en papillote con crema de grelos
45 min
Arroz caldoso con zamburiñas
45 min
Arroz caldoso con mejillones
50 min
Coquinas con tomate
1 Std.
Arroz caldoso con pez espada
40 min
Arroz con cordero
1 godz. 10 min