Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuits
- 300 g white sugar
- 2 cinnamon quills (see Tips)
- 500 g raw almonds
- 15 g honey
- 2 egg whites
Glaze
- 130 g white sugar
- 1 egg white
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 324.9 kJ / 77.6 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 2.4 mg
Alternatywne przepisy
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10 min
Bern-style Rösti (TM6)
40min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Apple and cinnamon hot cross buns
2h 20min
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 45 min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Traditional French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min