Wersje kompatybilne
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raspberry jelly
- 3 gelatine leaves
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 200 g frozen raspberries
- 200 g rosé wine
- 100 g caster sugar
- 16 fresh raspberries
Lemon cream
- 2 gelatine leaves
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 125 g caster sugar
- 400 g pouring (whipping) cream
- 2 lemons, zested and juiced
Blueberry sorbet
- 60 g raw sugar
- 300 g frozen blueberries
- 2 tsp lemon juice
- 20 g glucose syrup
Shortbread biscuits
- 115 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 60 g icing sugar
- 155 g plain flour
- 60 g cornflour
Meringue
- 90 g caster sugar
- 2 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
- fresh raspberries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3511.6 kJ / 836.1 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 112.5 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 53.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lime sherbet
4h 15 min
Scream cupcakes
2h 5min
Gin and juniper berry marmalade
1h 30min
Lupin with broad bean salad
45 min
Berry marshmallow slice
2 Std. 30 Min
Scallops and prawns with XO butter
50 min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3h
Pilau rice using rice mode
40 min
Gin and lime pie
3h 10min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Lemon meringue tarts
25h 30min
Baked cheesecake
2h 55 min