Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cakes
- olive oil spray, for greasing
- 100 g pecan nuts
- 400 g feijoas (approx. 5 feijoas), peeled and cut into pieces (see Tips)
- 4 eggs
- 350 g caster sugar
- 350 g grapeseed oil
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp mixed spice
- 450 g plain flour
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- 440 g canned crushed pineapple, drained (approx. 230 g after draining)
Filling
- 20 g stem ginger (see Tips)
- 400 g feijoas (approx. 5 feijoas), peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g caster sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
Frosting
- 20 - 30 g stem ginger, to taste (see Tips)
- 200 g unsalted butter, softened
- 500 g cream cheese, softened
- 150 g icing sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3028.2 kJ / 721 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 252.3 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Easy coconut cake
1h 45min
Tropical upside down pineapple cake
1 Std. 10 Min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Almond shortcrust pastry
35 min
Feijoa crumble slice
1hod. 5min
Caramel feijoa upside down cake
1 Std. 10 Min
Ginger fluff
50 min
Jam and coconut tarts
1 Std. 10 Min
Feijoa chutney
1h 15min
Apple shortcake
1 godz. 50 min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min