Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apple purée
- 500 g red apples (approx. 4 apples), peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
Cake
- 180 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing (see Tips)
- 400 g spelt flour, plus extra for dusting
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 eggs
- 150 g coconut sugar (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground cloves
Salted caramel sauce
- 120 g salted butter
- 150 g double cream (see Tips)
- 100 g coconut sugar (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1454.3 kJ / 346.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Poppy seed and apple cake
2 godz. 10 min
Simple chocolate hazelnut cake
1h 15min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Pear blueberry quinoa crumbles
35 min
Ginger bundt cake
1h
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35min
Lemon tart
2h 15min
Zucchini pistachio loaf
1h 30min
Peach and plum upside-down cake
50min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Banana, walnut and date loaf
55min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h