Apple ginger cake with salted caramel sauce

Apple ginger cake with salted caramel sauce

4.3 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 slices

Składniki

Apple purée
  • red apples (approx. 4 apples), peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
    500 g
Cake
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing (see Tips)
    180 g
  • spelt flour plus extra for dusting
    400 g
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • eggs
    3
  • coconut sugar (see Tips)
    150 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • ground cloves
    2 tsp
Salted caramel sauce
  • salted butter
    120 g
  • double cream (see Tips)
    150 g
  • coconut sugar (see Tips)
    100 g
  • salt
    ¼ - ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 5.7 g
Kalorie 1454.3 kJ / 346.3 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...