Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di cimette di cavolfiore violetto
- 150 g di patate, pelate e a fette (0,5 cm circa)
- 150 g di acqua
- 50 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di finocchi
35 dk
Vellutata di zucca allo yogurt greco
50 dk
Vellutata di cavolfiore
50 dk
Puré aromatico di zucca
40 dk
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 dk
Purè di cavolfiore (vegan)
40 dk
Purè di broccoli
40 dk
Crema di broccoli con mandorle (senza lattosio)
35 dk
Purè di zucca e porri
45 dk
Crema di barbabietola
10 Min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 dk
Merluzzo marinato con crema di cavolfiore e zenzero
50 dk