Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di porri a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 70 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 548.1 kJ / 131 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca
30 Min
Crema di finocchi
35min
Crema di zucca al profumo di cannella
40min
Vellutata di zucchine con feta
50 Min
Crema di broccoli e porri
45min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 Min
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Puré aromatico di zucca
40min
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 Min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 Min
Purè di cavolfiore (vegan)
40min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45min